Hoe je jezelf vandaag in anderen kunt vinden

Hoe je jezelf vandaag in anderen kunt vinden

Iedereen denkt dat ze weten wat ze willen in het leven,

bijvoorbeeld roem, rijkdom, enz. Ik geloof dat mensen naar deze dingen hunkeren vanwege een verborgen honger die is gegrift in de basis van wie we zijn als mensen en ik spreek niet in de context van alleen biologie, maar in de context van wat mensen zijn geƫvolueerd in het willen van meer dan iets anders en dat is geliefd zijn en van iemand anders kunnen houden.

Liefde kan oubollig zijn en tegelijkertijd zo krachtig zijn dat het iemand in staat stelt de kracht te verzamelen om kanker en dergelijke te overwinnen.

Maar de ware kracht van liefde is in de loop der jaren gedempt door onnodige haat en hebzucht, maar het is allemaal ons eigen doen.

Onze samenleving is ernstig verblind geraakt door dingen die ons leven op geen enkele manier en op geen enkele manier verbeteren die ons echt gelukkig zouden maken. Wij als samenleving denken zoveel aan het verleden dat we altijd denken en praten over “wat als het anders zou gebeuren”, zelfs als we weten dat niets kan veranderen wat er al is gebeurd.

We maken ons zoveel zorgen over de toekomst en met zo’n hoge constante snelheid dat we onszelf veel te veel benadrukken en vergeten dat we vandaag het leven moeten leiden.

We moeten ons concentreren op vandaag, dit moment, deze minuut, deze seconde, omdat we ons leven niet kunnen veranderen door ons zorgen te maken over wat het “wat als” en het onbekende, omdat dat alles onze controle is. Het enige waar we de controle over hebben, is dit moment, dus zorg ervoor dat je, voordat je een beslissing neemt, weet dat het de juiste is, want wat je doet zal in de geschiedenis worden geschreven, dus maak er een evenement van dat later geen ‘wat als’ vereist in de toekomst. Je toekomst is direct verbonden met je verleden, maar je kunt niet teruggaan naar het verleden of vooruit springen, maar als je ervoor wilt zorgen dat je nu een ‘goed verleden’ wordt, moet je stoppen met nadenken over het verleden en zeker stop met je zorgen te maken over morgen, als je vandaag nog moet leven. Als je elke dag van je leven leeft, dan zal het enige waar je van houdt, uit je schuilplaats komen.

Teresa Palmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *