Hoe u meer geweldige landrush in ons geschiedenis kunt maken! Door minder te doen

Hoe u meer geweldige landrush in ons geschiedenis kunt maken! Door minder te doen

Precies om twaalf uur ‘s middags op 16 september 1893 ontketende een kanonskiek.

de grootste landkoorts die Amerika ooit heeft gezien. Gedragen door allerlei soorten transport – paarden, wagons, treinen, fietsen of te voet – naar schatting 100.000 racete om percelen te claimen in een gebied in het noorden van Oklahoma Territory. Er waren een aantal eerdere landstormen geweest in het gebied – maar dit was de grote.

Velen zouden teleurgesteld zijn. Er waren slechts 42.000 percelen beschikbaar – veel te weinig om de hoop te bevredigen van iedereen die die dag naar land snelde. Bovendien ontdekten veel van de “Boomers” – degenen die hadden gewacht op de boom van het kanon voordat ze de landclaim binnenstormden – dat een aantal van de keuzeplots al waren geclaimd door “Sooners” die het landclaimgebied waren binnengeslopen voor de race begon. De impact van de landrush was onmiddellijk en transformeerde het land bijna ‘s nachts.

Meer dan 100 jaar later zitten we midden in een tweede haast naar land.

Wanneer het voorbij is, zal het dalen als de grootste landrush in de geschiedenis van de Verenigde Staten die de landrush van Oklahoma van de jaren 1890 ver overschaduwt.

Hoe zal het anders zijn? Babyboomers, investeerders en institutionele beleggingsondernemingen bereiden zich voor om de komende tien jaar meer dan de helft van het bruikbare land in de VS te kopen. Weet je dat er ongeveer 1,6 miljard hectare (ja, miljarden – met een grote B!) Die kan worden gekocht en verkocht? Het potentieel is voor miljoenen en miljoenen grondtransacties in de komende jaren.

Net als de vorige “landrush”, zal de vraag naar land veranderen, wie land in ons land bezit en waarvoor ze het gaan gebruiken.

In het artikel van vorige maand schreef ik hoe Babyboomers land kopen in alle soorten, maten en soorten. Laten we lezen wat de media zeggen wie nog meer meedoet aan deze moderne haast naar land:

Wall Street Journal

“Is het nog steeds mogelijk om geld te verdienen in onroerend goed? Met de huizenprijzen blijven dalen, zijn veel mensen eindelijk gestopt met het zien van hun familiemanse als een grote bodemloze zak met geld. Maar kijk achter je voordeur en je zult een alternatief vinden onroerendgoedgerelateerde kansen die zich handhaven ondanks de huidige economische neergang, waaronder het platteland. De stijgende voedselprijzen, de vraag naar ethanol op basis van maïs en een groeiend verlangen van veel stedelingen naar een plek in het land, maken het platteland waardevoller. ”

De New York Times

“De onroerendgoedmarkt is misschien afgekoeld, maar de vraag van beleggers kan binnenkort opwarmen voor ten minste één type onroerend goed: LAND. Enkele van de meest aantrekkelijke deals van de laatste tijd zijn afkomstig van landontwikkelaars en woningbouwers, die in veel delen pakketten afstoten. van het land terwijl ze overtollige woningvoorraad afzwakken. Zelfs kleinere landeigenaren, geconfronteerd met hun eigen financiële spanningen, verkopen kavels die ooit bedoeld waren om te bouwen. ”

“De tijd is rijp om te beginnen met zoeken; ik heb deze markt al 20 jaar niet gezien,

” zei Jaime Raskulinecz, een vastgoedinvesteerder uit NJ, die land wil kopen in de zwaar getroffen markt van Cape Coral, FL. Ze vond kavels te koop op of bij het water op ongeveer een derde tot de helft onder hun piekprijzen van twee jaar geleden. Op grotere schaal haalt H. Ray Alcorn Jr., een investeerder in VA, commerciële en residentiële pakketten op na twee jaar aan de zijlijn. Meestal met contant geld, heeft hij dit jaar meer dan 100 hectare in Virginia gekocht, veel daarvan tegen gereduceerde prijzen, en hij heeft opties om meer te kopen. “
Bloomberg.com

“… landbouwgrond beleeft zijn grootste opleving in bijna 30 jaar, aangezien de vraag naar maïs en sojabonen uit Azië en de ethanolindustrie de grondstoffenprijzen naar recordhoogtes brengen. Van Iowa tot South Dakota tot Wyoming varieerde de prijs van de landelijke grond van 78 procent tot meer dan 200 procent,

volgens boeren en gegevens van Farm Credit Services of America. “

“TIAA-CREF, de grootste Amerikaanse beheerder van pensioenfondsen, kocht in december $ 340 miljoen landbouwgrond in zeven staten. George Washington University is van plan dit jaar $ 100 miljoen te reserveren voor landbouwinvesteringen.”

“Landbouwwaarden zullen waarschijnlijk de komende vijf jaar jaarlijks met 6 tot 10 procent stijgen”, zegt Murray Wise, de CEO van Westchester Group Inc., manager van $ 550 miljoen aan wereldwijde landbouwtraktaten. Ter vergelijking: de gemiddelde Amerikaanse woning zal naar verwachting 1,2 procent groeien tot 2010 en onder de piek van 2006 blijven van $ 221.900, zei de Mortgage Bankers Association in Washington.

“Het is gewoon gek daar op dit moment”, zegt Mac Boyd, 65, een makelaar in Arcola, IL, die boerderijen voor meer dan drie decennia heeft verkocht.

“De grondmarkt is nooit sterker geweest.”

http://www.LandFlip.com, de belangrijkste landwebsite, heeft onlangs een peiling gehouden met de vraag “Wanneer gaat u waarschijnlijk land kopen?” 73% antwoordde dat ze van plan zijn grond te kopen in de komende 12 maanden!

Wat creëert zo’n interesse in land?

Terugtrekkende babyboomers – In mijn vorige artikel heb ik gedocumenteerd dat veel Boomers met pensioen gaan. Hier is een momentopname van deze groep:

o 10.000 Boomers gaan elke 24 uur met pensioen!

Teresa Palmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *