Maken jullie deze simpele fouten in elkaar ??

Maken jullie deze simpele fouten in elkaar ??

Vaak vraag ik klanten of hun nieuwe hond van hun oude hond zal leren en het antwoord is Ja,

Misschien, Soms. Maar de echt belangrijke vraag is of de nieuwe puppy goede dingen zal leren of dat hij gewoon de slechte gewoonten van de oude hond zal leren.

Ik heb echt het gevoel dat het een hoop optimisme is om een nieuwe hond binnen te brengen en te hopen dat hij van de oude hond leert. Een vraag zou moeten zijn, is de oude hond zo goed dat we willen dat de pup een kloon wordt? Van wat ik meestal zie, is dat antwoord waarschijnlijk nee.

Ik kan je vertellen dat de puppy geen goede gehoorzaamheid zal leren, maar er zijn een paar dingen die de oude hond hem kan leren. De oude hond kan de pup bijvoorbeeld leren dat hij op zijn been kan wandelen en plassen waar hij maar wil in huis.

De oude man kan de pup leren hoe hij gaten in de achtertuin moet graven, vooral die gaten die onder het hek gaan. Ik ben bereid te wedden dat de oudere hond het nieuwe kind zal leren hoe te blaffen naar mensen wanneer ze langs het huis lopen en misschien zelfs hoe ze de FedEx-chauffeur naar zijn vrachtwagen kunnen laten rennen wanneer ze beginnen te grommen.

Ik denk dat je waarschijnlijk het idee krijgt over hoe de training gaat gebeuren.

Nu hebben we het gehad over de pup die leert van de oudere hond, maar raad eens? Als je geluk hebt, kan de pup de oude hond ook wat nieuwe trucs leren. Ja, hij kan de oudere hond leren dat poepen in het huis echt niet zo’n probleem is en het klopt zeker dat hij naar buiten moet gaan om het te doen. Puppy’s springen bijvoorbeeld graag op mensen en op aanrechtbladen. Ik heb situaties gezien waarin de oudere hond hetzelfde begint te doen.

Honden zijn erg goed in communiceren met elkaar door het gebruik van lichaamstaal. Ze kunnen soms het juiste leren, als je hond weet wat hij moet leren. Denk echter nooit dat de oudere hond de plaats van een goede gehoorzaamheidstraining kan innemen.

Teresa Palmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *