Pas deze 9 geheime technieken toe om thuisinspecties te verbeteren

Pas deze 9 geheime technieken toe om thuisinspecties te verbeteren

Een huisinspectie is een evaluatie van de zichtbare en toegankelijke systemen en componenten van een huis (sanitair, verwarming en koeling, elektriciteit, structuur, dak, enz.

) En is bedoeld om de klant (koper, verkoper of huiseigenaar) een betere begrip van de algemene toestand van het huis. Meestal is het een koper die om een inspectie van de woning vraagt die hij of zij serieus wil kopen. Een huisinspectie levert gegevens zodat beslissingen over de aankoop kunnen worden bevestigd of in twijfel getrokken en kunnen ernstige en / of dure reparaties aan het licht brengen die de verkoper / eigenaar misschien niet kent. Het is geen taxatie van de waarde van het onroerend goed; noch worden de reparatiekosten aangerekend. Het garandeert niet dat de woning voldoet aan de lokale bouwvoorschriften of een klant beschermt in het geval dat een geïnspecteerd artikel in de toekomst faalt. [Opmerking: Garanties kunnen worden gekocht om veel items te dekken.]

Een huisinspectie moet niet worden beschouwd als een “technisch uitputtende” evaluatie, maar eerder als een evaluatie van het onroerend goed op de dag dat het wordt geïnspecteerd, rekening houdend met normale slijtage voor de leeftijd en locatie van het huis. Een huisinspectie kan ook, voor extra kosten, Radon-gastests, watertests, energie-audits, plaaginspecties, poolinspecties en verschillende andere specifieke items omvatten die inheems kunnen zijn in de regio van het land waar de inspectie plaatsvindt. Huisinspecties worden ook (minder vaak) gebruikt door een verkoper voordat hij het onroerend goed aanbiedt om te zien of er verborgen problemen zijn die hij niet kent, en ook door huiseigenaren die gewoon voor hun huizen willen zorgen, verrassingen willen voorkomen en de woninginvestering willen behouden waarde zo hoog mogelijk.

De belangrijke resultaten om op te letten bij een huisinspectie zijn:

1. Grote defecten, zoals grote differentiële scheuren in de fundering; structuur uit niveau of loodrecht; decks worden niet correct geïnstalleerd of ondersteund, enz. Dit zijn items die duur zijn om te repareren en die we classificeren als items die meer dan 2% van de aankoopprijs vereisen om te repareren.

2. Dingen die kunnen leiden tot grote defecten – een dakflitsend lek dat grotere, beschadigde regenpijpen kan krijgen die back-up en waterindringing kunnen veroorzaken, of een steunbalk die niet goed aan de structuur was vastgemaakt.

3. Veiligheidsgevaren, zoals blootliggende elektrische bedrading, gebrek aan GFCI (aardlekschakelaars) in keukens en badkamers, gebrek aan veiligheidshekwerk op dekken van meer dan 30 centimeter boven de grond, enz.

Uw inspecteur zal u adviseren over wat u aan deze problemen kunt doen. Hij / zij kan evaluatie aanbevelen – en over ernstige kwesties zeer zeker – door erkende of gecertificeerde professionals die gespecialiseerd zijn in de defectgebieden. Uw inspecteur zal u bijvoorbeeld aanbevelen om een erkende bouwkundig ingenieur te bellen als zij secties van het huis vinden die niet zijn uitgelijnd, omdat dit op een ernstig structureel tekort kan wijzen.

Huisinspecties worden alleen gedaan door een koper nadat ze een contract hebben getekend, toch?

Dit is niet waar! Zoals u zult zien, kan een huisinspectie worden gebruikt voor tussentijdse inspecties in nieuwbouw, als onderhoudstool door een huidige huiseigenaar, een proactieve techniek door verkopers om hun huis verkoopbaarder te maken en door kopers die de staat van de potentiële woning.

Vooral verkopers kunnen profiteren van een huisinspectie voordat ze het huis aanbieden. Hier zijn slechts enkele van de voordelen voor de verkoper:

· De verkoper kent het huis! De huisinspecteur kan antwoorden krijgen op zijn / haar vragen over de geschiedenis van eventuele problemen.

· Een huisinspectie zal de verkoper helpen objectiever te zijn als het gaat om het vaststellen van een eerlijke prijs voor het huis.

· De verkoper kan het rapport opnemen en er een marketingstuk van maken voor thuis.

· De verkoper wordt op de hoogte gebracht van eventuele veiligheidsproblemen in de woning voordat deze worden geopend voor rondleidingen in de open huis.

· De verkoper kan op zijn gemak reparaties uitvoeren in plaats van haast te hebben nadat het contract is ondertekend.

Waarom zou ik een huisinspectie krijgen?

Uw nieuwe woning heeft tientallen systemen en meer dan 10.000 onderdelen – van verwarming en koeling tot ventilatie en apparaten. Wanneer deze systemen en apparaten samenwerken, ervaart u comfort, energiebesparing en duurzaamheid. Zwakke koppelingen in het systeem kunnen echter diverse problemen veroorzaken die leiden tot waardeverlies en een kortere levensduur van de componenten. Zou u een gebruikte auto kopen zonder dat een gekwalificeerde monteur ernaar kijkt? Uw huis is veel gecompliceerder en voor een grondige inspectie die is gedocumenteerd in een rapport, beschikt u over substantiële informatie waarover u beslissingen kunt nemen.

Waarom kan ik de inspectie niet zelf doen?

De meeste huizenkopers missen de kennis, vaardigheid en objectiviteit die nodig is om een huis zelf te inspecteren. Door gebruik te maken van de diensten van een professionele huisinspecteur, krijgen ze een beter inzicht in de staat van het onroerend goed; vooral of items niet “functioneren zoals bedoeld” of “de bewoonbaarheid van de woning nadelig beïnvloeden” of “nader onderzoek rechtvaardigen” door een specialist. Onthoud dat de ho

Teresa Palmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *